offerte aanvragen

Een goed alternatief

voor energiebesparing

De zon is een geweldige energiebron. In de afgelopen jaren zijn de energieprijzen enorm gestegen. Hierdoor zijn zonnelichtcollectoren een heel goed alternatief geworden voor energiebesparing en beter voor het milieu. Een zonlichtsysteem levert al snel een besparing van 30 tot 60% op de energiekosten van warm tapwater op. Een eenmaal geplaatst zonlichtsysteem vraagt bijna geen onderhoud meer. Het praktische terugloopsysteem is vorstveilig. Dit betekent een milieuvriendelijk systeem, omdat schadelijke anti-vriesmiddelen overbodig zijn. De collector heeft geen opstaande randen, zodat een vervuild glasoppervlak door regen en sneeuw voldoende wordt gereinigd.

De G2 Energy zonlichtcollectoren zijn robuuste zonnecollectoren waarmee al veel ervaring is opgedaan. Onze collectoren hebben een zeer hoge warmte opbrengst. Dit is het resultaat van het toepassen van ijzerarm, antireflecterende HR beglazing, een absorber met spectraal selectieve coating van een hoogwaardige kwaliteit en een zeer goede isolatie.

Zeer hoge rendement

De collectoren zijn opgebouwd uit een aluminium frame en bodem welke voorzien is van een hoogwaardige isolatie. De collector is afgedekt met ijzerarm gehard glas met een hoge lichtdoorlaatbaarheid. 

Tussen het glas en de isolatie ligt de absorber die voorzien is van een spectraalselectieve laag die het licht omzet in warmte met een zeer hoog rendement.

De zonnecollectoren van G2 Energy zijn makkelijk toepasbaar in grote en kleine projecten, zoals zwembaden, recreatiecentra, woningen, zorginstellingen, bedrijven en de agrarische sector.


Techniek

De collectoren kunnen zowel op een plat als op een schuin dak geplaatst worden. Hiervoor worden aluminium frames geleverd voor het desbetreffende dak. Bij een platdak kan een stalenframe, verbonden aan het gebouw, dienen als draagconstructie voor de aluminium collectorframe. Ook kan men gebruik maken van betontegels met draadeinden aan de collectorframe om zo het verschuiven of opwaaien door windbelasting te voorkomen.

Onze collectoren zijn getest door Fraunhofer ISE in Frieburg. 
Het testrapportnummer is KTB-22010-01

Voorzien van zeer goede isolatie

De zonneboilers van G2 Energy zijn gemaakt van RVS en voorzien van zeer goede isolatie van hardschuim met een fraaie buitenafwerking. Men kan kiezen voor de standaard boilers van 200/300/400/500/750 of 1000 liter. Deze boilers kunnen zowel met enkele, of met dubbele warmtewisselaar geleverd worden. Voor grote projecten worden de buffervaten op maat gemaakt.

Buffervaten groter dan 1000 liter worden geleverd door de De Bruin Process Equipment.

G2 Energy is in Nederland gespecialiseerd in duurzame energie en levert een gamma kwaliteitsproducten voor diverse toepassingen. Er zijn meer mogelijkheden dan u denkt.

Laat u informeren

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio